Ce mai asigura romanii?

Pe langa asigurarile de tip RCA,  polite care sunt obligatorii in prezent, romanii sunt din ce in ce mai deschisi si isi asigura tot mai multe bunuri.

Daca pana la inceputul anilor 2000, asigurarea pe locuinte sau asigurarea medicala era un vis sau chiar o ciudatenie pentru Romania, ei bine, astazi, aceste tipuri de asigurare sunt tot mai accesate.

Romanii isi asigura locuinta.

Potrivit PAID – Polul de Asigurare Impotriva Dezastrelor, Romania anilor 2017 – 2018 a devenit o tara plina de surprize. Rca ieftin citeaza organizatia mai sus mentionata si arata ca in tara noastra nu se asigura doar gospodariile care sunt cu risc.

Judetele din Romania cu cel mai mare grad de asigurare a locuintelor sunt urmatoarele: Ilfon – 33.33%, Timis – 30.23%. Daca este sa aruncam o privire asupra regiunilor geografice, cele mai multe asigurari de acest tip sunt in BANAT – 26,23 % dar si in Dobrogea – 21,47%.

La polul opus insa se afla zonele Oltenia cu 10,87 si Bucovina cu 14.27.

Romanii se asigura pe sanatate

Avantajele asigurarii pe viata sunt numeroase, acestea pot oferi un start bun in afaceri copiilor, o sustinere la studii sau un buget destul de sanatos pentru casatorie.

In cazul in care un adult se asigura pe viata, de aceasta resursa poate beneficia atat el cat si copii sau sotia, depinde ce persoane sunt trecute in fisa de analiza sau in contractul pe care persoana in cauza il are cu societatea siguratorie.

Asigurarea pe viata se incheie pe minim 7 ani si este platita de catre companie in cuantumul stabilit de asigurator si contractant.

Contractatul are posibilitatea in acest caz sa majoreze suma notificata in contract atata timp cat ea este mai mare sau egala cu inflatia.

Printre cele mai bune companii de asigurare in acest domeniu se numara: Allianz Tiriac, AIG Life Romania, BCR Asigurari si EurekoAsigurari.

Romanii se asigura din punct de vedere medical

Cele mai accesate astfel de asigurari sunt acele asigurari medicale de calatorie insa la acest capitol avem diverse oportunitati, clientii pot alege aici chiar si asigurarea in cazul unei interventii chirurgicale.

Tot la capitolul medical, sunt diversi clienti care se asigura in caz de patesc ceva daca sunt implicati in vre-un sport, acest tip de asigurare  se numeste Adventure.

Romanii se asigura din punct de vedere profesional

Romanii acceseaza adesea acest tip de asigurare pentru a pre Рintampina cazurile  de malpraxis.

Existal aacest capitol asigurarea de malpraxis medical sau asigurarea profesionala de reaspundere civila.

Romanii isi asigura culturile

Acest tip de asigurare se numeste asigurare agricola. Demult nu mai este o noutate faptul ca romanii care detin afaceri in acest domeniu se prezinta anual cu teancuri de hartii si certificate de proprietate asigurandu-si la diverse firme productiile sau culturile.

Mare atentie, nu orice tip de cultura este asigurata ci doar culturile: de grau, orz, orzoaica, rapita, floarea-soarelui, porumb, cartofi, sfecla de zahar, mustar, soia, etc., dar si livezile de pomi fructiferi si plantatiile de vita-de-vie.

Romanii isi asigura transporturile

Se numeste asigurare de tip cargo iar produsul asigurat este marfa transportata dintr-un punct in altul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *